Van de keuze ervoor gaan, naar áán de slag met bordspellen

Sinds begin 2018 ben ik aan de slag met mijn ideale werkweek. CFO (nu interim, straks bij mijn eigen bedrijf natuurlijk) combinatie met een bordspellen bedrijf uit de grond stampen. En tegelijk meer tijd vrij voor mijn kinderen en om te sporten.

In de loop der jaren heb ik gezien en geleerd dat je samen verder komt dan alleen (en hier kan ik nog grote stappen in zetten). Ik start dan wel alleen, echter wil ik vol aan de slag met zoveel mogelijk samenwerken met andere mensen en bedrijven, waarbij ik hen ook zal proberen verder te helpen… “wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen”. Ik zie vooral een kans om bij te dragen bij het vinden van andermans talenten en dat mensen ook meer hun talenten gaan gebruiken en gelukkiger worden, middels het vinden van hun Ikigai. Dit hoop ik ook binnen GimmiQ te gaan toepassen.

GimmiQ heeft een lange adem nodig. Van spellen bedenken tot het op de markt brengen, tot er ooit een pepernoot aan over houden. Dat heeft Grinta nodig, en dus weer persoonlijke uitdaging en ontwikkeling meteen. Met uiteindelijk dan wel mijn eigen bordspel op de markt, fysiek in een doos, met een mooi cellofaan eromheen.

Veel kwam er al op me af en zal er op mij af komen de komende tijd. Vooral zal ik zelf ook vele drempels over moeten gaan, waarbij ik uit mijn comfort zone moet durven gaan. Ik kan veel fouten maken en ook sowieso mijzelf weer verder persoonlijk ontwikkelen op manieren die ik nu nog niet kan voorspellen. Ik zal meer mijn kwetsbaarheid willen en durven laten zien.

Vele jaren heb ik bij gerenommeerde bedrijven gewerkt, met vele slimme commerciële mensen en dat heeft mij veel geleerd. Een van de belangrijkste zaken van je bedrijf is het beeld dat je uitdraagt en dat beeld begint met jezelf en je corporate identity. En dat begint dus met de naam en de betekenis van het bedrijf.

Key woorden bij de zoektocht naar de bedrijfsnaam waren: Samen, iets unieks, iets buitengewoons en talent inzetten hierbij. Fijn zou wel zijn dat de naam niet te lang is en dat het mogelijkheden biedt om er een mooi logo van te maken.

De zoektocht leverde mij mooie open deuren op zoals “Unique Games” etc. De combinatie van woorden en het toevoegen van Ikigai* en growth mindset (ipv fixed mindset)* leverde mij uiteindelijk het juiste gevoel op bij ‘Gimmick’ en wat is nou niet mooier dan met die naam ook meteen er een gimmick op toe te passen, vandaar de laatste letters vervangen door een Q. Hierdoor is de naam ook bijna een mooie palindroom (moest ik eerst ook even opzoeken, red.) geworden.

Het mooie van het woord GimmiQ was dat dit een start was van meer mooie associaties, zoals ‘ingenious’ wat zoiets als vernuft betekent. En daar draait het nou juist om bij mijn bordspellen, een stukje vernuft, iets eigens, iets erg simpels en daardoor iets slims. Het gaat om vernuft, simpelheid en kwaliteit, waardoor jullie met veel plezier weer meer bordspellen kunnen gaan spelen.

Het is voor nu “GimmiQ (Games), always an ingenious angle.”

Met dank aan Thomas Renouvin (https://www.hetistijdvoorhelderheid.nl/), deel ik met veel trots mijn nieuwe logo (vorige blog ook al even laten zien). Waarbij er extra vernuft in de letter Q (met het streepje de andere kant uit)

No alt text provided for this image

De naam daagt mij ook enorm uit, nu ik met de eerste bordspellen bezig ben. Deze spelen we en verbeteren we dan en continue de check of er genoeg vernuft in naar voren komt, want die vernuft moet de aantrekkingskracht worden om de spellen van GimmiQ over en over met veel plezier te gaan spelen. Inmiddels ben ik dan ook druk bezig met een vernuftige lancerings strategie en commercieel plan om de spellen van GimmiQ op een vernuftige manier ter wereld te brengen.

Mocht je aanvullingen hebben of ideeën of mij op een pad kunt wijzen (commercieel of qua bordspellen), laat het mij weten!

Volgende keer wil ik jullie iets meer meenemen in mijn bordspellen creaties en het proces van het bordspellen creëren.

Met vriendelijke groeten, Hendrik

* Ikigai: https://en.wikipedia.org/wiki/Ikigai

* https://www.talentontwikkeling.com/blog/fixed-growth-mindset/

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*